Her rejser danskerne hen i påsken

Mange hundredetusinde danskere rejser ud af landet i påsken og Paris er danskerne yndlingsrejsemål. Det viser nye tal fra verdens største online-rejsebureau, Expedia, der har lavet en top 10 over danskernes påskefavoritter. Undersøgelsen, der er baseret på faktiske bookinger og ikke blot søgninger, viser desuden, at Berlin buldrer frem som danskernes næstmest populære påskedestination.

Foråret i Paris er noget ganske særligt. Luften emmer af romantik, og foråret kommer tidligere end i Danmark, så vejret viser sig som regel fra sin lune side. Måske er det derfor, danskerne foretrækker at tilbringe påsken i Paris, det viser i hvert fald en helt ny undersøgelse fra Expedia.dk, der har lavet en top 10-liste over danskernes foretrukne storbyer i påsken. Mens Paris topper listen, så er Berlin årets højdespringer. ”Berlin er sprunget fra en syvende plads til en anden plads, og det er egentlig ikke så underligt. En række nye hoteller er åbnet, særligt designhoteller, og til sommer forventes den nye storlufthavn at åbne. Derfor bliver det nu endnu nemmere at komme dertil for danskerne, prisniveauet er en anelse billigere end i Danmark, og så passer foråret i Berlin godt sammen med byens store udbud af kunst, design, arkitektur og musik,” siger Charlotte Gogstad, Nordisk direktør hos Expedia.dk

Varme nyheder

Ud fra Expedia.dk’s nye tal på danskernes rejsevaner i påsken, er det stadig de europæiske storbyer, der dominerer top 10-listen over de mest populære storbyer. Men der er sket store ændringer på de sidste pladser, hvor Tjekkiet, Østrig, Holland og Ungarn er røget ud til fordel for Portugal, Tyskland, Italien og Japan. ”Påskeferien er en af danskernes store rejseuger, og i år falder påsken tidligt. Vores tal viser, at danskerne efter en lang og kold vinter har brug for lidt sol og varme. Derfor vælger tusindvis at bruge påskedagene i de europæiske storbyer længere syd på,” siger Charlotte Gogstad fra Expedia.dk

Tips til at spare penge på påskeferien

At påskeferien er én af årets store rejseuger, kan også ses på prisniveauet, der generelt er skruet lidt højere op end normalt. Har du ikke booket endnu, har Expedia.dk en række tips til, hvordan man kan finde den rigtige rejse til den rigtige pris:

 1. Søg efter destinationer, der ikke er afhængige af familierejser – her vil prisstigningerne i påskeferien nemlig generelt være lavere.
 2. Pas på med særtilbud på påskerejser.
 3. Book fly og hotel sammen. Sidste år sparede Expedias kunder gennemsnitligt mere end 1.000 kr. på deres booking.
 4. Reserver hoteller, der ligger lidt længere væk fra de største turistattraktioner. De er ofte billigere, og samtidig vil du få en mere autentisk oplevelse af byen.
 5. Overvej at tage til nogle af de nye rejsemål, der tilbyder stor værdi for pengene som for eksempel nogle af landene i det tidligere Østeuropa. Her er kvaliteten vokset voldsomt, uden at priserne er fulgt med.
 6. Book aktiviteter og ture hjemmefra og spar både tid og penge. En lille ting, som at købe et periodekort til offentligtransport online inden rejsen, kan være med til at reducere besværet med at købe enkeltbilletter, og samtidig vil du kunne spare penge på de samlede rejseudgifter i byen.

Danskernes foretrukne storbyer i påsken 2011 og 2012:

Påsken 2011:

 1. Paris, Frankrig
 2. Rom, Italien
 3. New York, USA
 4. London, England
 5. Barcelona, Spanien
 6. Prag, Tjekkiet
 7. Berlin, Tyskland
 8. Wien, Østrig
 9. Amsterdam, Holland
 10. Budapest, Ungarn

Påsken 2012:

 1. Paris, Frankrig
 2. Berlin, Tyskland
 3. Rom, Italien
 4. New York, USA
 5. London, England
 6. Barcelona, Spanien
 7. Lissabon, Portugal
 8. Hamborg, Tyskland
 9. Milano, Italien
 10. Tokyo, Japan

Her rejser danskerne hen i påsken

Skrevet: 22.marts 2012

You might also like :