Københavns Lufthavn tættest på centrum blandt europæiske lufthavne

De fleste har prøvet det. Rejsen bliver lige lidt længere, end den korte flyvetid umiddelbart indikerer. For når man kommer frem, viser det sig, at lufthavnen ligger mange kilometer uden for centrum. Expedia.dk har sammenlignet afstanden fra lufthavnen til centrum for 12 af de mest benyttede lufthavne i Europa. Den lufthavn, der ligget tætteste på centrum, er Københavns Lufthavn, mens OslosGardermoen Lufthavn indtager den mindre flatterende 12. plads.

Bare 8 kilometer er afstanden fra Københavns Lufthavn til det, Expedia.dk definerer som starten på centrum af København. Bruges samme målestok om andre europæiske lufthavne, er afstandene for manges vedkommende væsentlig længere, og det giver København en klar fordel:

”For de meget populære storbyferier, hvor vi typisk rejser over en weekend og ikke er mere end to eller tre dage på vores slutdestination, er det klart, at det betyder noget, om du har en lang transfertid fra lufthavn til centrum og dit hotel. Her har København mange fordele, ikke bare ligger lufthavnen tæt på centrum, det er også både billigt og nemt at tage med Metroen fra lufthaven og direkte ind til centrum,” fortæller Charlotte Gogstad, der er nordisk ansvarlig for verdens største online-rejsebureau Expedia.

Så langt er der fra lufthavn til centrum:

 1. København - 8 kilometer
 2. Amsterdam - 9.1 kilometer
 3. Berlin, TXL- 9.3 kilometer
 4. Bruxelles - 11 kilometer
 5. Madrid - 11.5 kilometer
 6. Dublin - 13 kilometer
 7. Wien - 18 kilometer
 8. Paris, CDG - 26 kilometer
 9. Rom - 30 kilometer
 10. London, Heathrow - 32 kilometer
 11. Stockholm, Arlanda - 44 kilometer
 12. Oslo, Gardermoen - 47 kilometer

Læs mere på www.expedia.dk

Københavns Lufthavn tættest på centrum blandt europæiske lufthavne

Skrevet: 19.april 2012

You might also like :