En halv million hotelgæster har talt: Her er verdens bedste hoteller

Mere end en halv million hotelgæster har bidraget til dette års Expedias Insiders’ select-liste over de hoteller i verden, hotelgæsterne er mest tilfredse med. Kåringen er den største og mest omfattende af sin slags, og hotellernes rating sker på baggrund af en formel, der vægter gæsternes anmeldelser, prisen, geografisk placering samt lokal ekspertise. Når alt dette gøres op, findes dette års bedste hoteloplevelse i Bratislava i Slovakiet, men også danske Hilton Copenhagen Airport er repræsenteret på listen, hvor hele 150.000 hoteller er blevet bedømt.

Med en placering som nummer 140 er Hilton Copenhagen Airport eneste danske repræsentant på Expedias Insiders’ Select 2012 liste, og det er faktisk noget af en bedrift. For i det store udskillelsesløb er flere end 150.000 hoteller skåret ned til vinderlisten med bare 650 hoteller - under en halv procent af det samlede antal.

For at komme med på listen skal man nemlig levere på en lang række parametre. Først og fremmest skal den samlede gæstebedømmelse være minimum 4,0. Derudover bliver hotellets pris sammenlignet med andre hoteller i samme kategori og inden for samme geografiske placering. Når disse forhold er taget med, kommer Expedia frem til den endelige liste, som i år toppes af det fem-stjernede Marrol’s Boutique Hotel i Bratislava, Slovakiet. Men der findes også tre- og firestjernede hoteller i top 10, og ca. en fjerdedel af hotellerne på hele listen har tre eller færre stjerner:

”Målsætningen med Expedias Insiders’ Select er, at finde frem til hvilke hoteller, der totalt set byder på den bedste hoteloplevelse. Det vil kort fortalt sige hoteller, der på en række parametre overrasker positivt. Det betyder, at det bedste hotel ikke nødvendigvis er det mest luksuriøse, men derimod det hotel, hvor gæsternes bedømmelse, pris, faciliteter, oplevelse og beliggenhed overrasker mest,” siger Charlotte Gogstad fra Expedia.dk og fortsætter:

”Når det er et femstjernet hotel fra Slovakiet, der topper listen, er det et tegn på, at hoteloplevelsen mange steder i Østeuropa er steget markant de seneste år samtidig med, at der fortsat tilbydes god værdi for pengene. Det er det samme, der gælder, når der på top 10-listen er et tre-stjernet hotel i Omaha, USA, mens verdens vel nok mest luksuriøse hotel, Burj Al Arab, ikke er på listen. Det er netop sammenhængen
mellem pris og hoteloplevelse, som vi søger at finde frem til med Insiders’ Select, ” lyder det fra Charlotte Gogstad.

I år kan man som noget nyt også bruge listen til at finde det hotel, der passer præcis til den rejse, man netop skal foretage.

”Vi ved, at vores kunders behov ikke nødvendigvis er ens hver gang, de booker en rejse hos os. Til den ene rejse er de måske på jagt efter et godt forretningshotel, en anden gang er det måske familielivet, der har førsteprioritet – eller måske skal de rejse med dyr – og andre gange søger de måske afslapning i luksuriøse omgivelser. Dette års Insider’s Select giver kunderne mulighed for at finde tophotellet, der passer til deres individuelle behov,” siger Charlotte Gogstad afsluttende.

Fakta:
Top 10 på ”Insiders’ Select”:

  1. Marrol’s Boutique Hotel, Bratislava, Slovakiet (5 stjerner)
  2. Hotel Al Codega, Venedi, Italien (4 stjerner)
  3. Hotel Royal Corin, Costa Rica (4 stjerner)
  4. Hilton Garden Inn Aberdeen, Aberdeen, Skotland (4 stjerner)
  5. Four Seasons Miami, Miami, USA (5 stjerner)
  6. Madison Hotel Hamburg, Hamburg, Tyskland (4,5 stjerner)
  7. Element Omaha Midtown Crossing, Omaha, USA (3 stjerner)
  8. Sonnenalp Resort of Vail, Vail - Beaver Creek, USA (4,5 stjerner)
  9. Taj Lands End, Mumbai, Indien (5 stjerner)
  10. Mr. C Beverly Hills, Los Angeles, USA (5 stjerner)

Danskerne rejser i stigende grad til Østeuropa
På Insiders’ Select 2012 listen ligger tre af top 10-hotellerne i Østeuropa, og selvom østeuropæiske destinationer ikke er danskernes foretrukne rejsemål er der sket en markant stigning på 27 % i rejser til regionen det sidste år.

Sådan er hotellerne udvalgt:

”Insiders’ Select” er udviklet ved hjælp af en vægtet matematisk formel, der kombinerer tre faktorer:

1) Expedias indsamling af mere end en halv million rejsendes bedømmelser og udtalelser efter et ophold på et hotel købt gennem Expedia.

2) En værdi-rating, der sammenligner det enkelte hotels priser med andre i den samme kategori og med samme geografiske placering, hvilket gør det nemt for travle rejsende at finde det bedste hotel til den bedste pris.

3) Lokal ekspertise og indsigt fra hundredvis af Expedia ansatte over hele verden.

Se hele listen her: www.expedia.com/insidersselect

En halv million hotelgæster har talt: Her er verdens bedste hoteller

Skrevet: 28.juni 2012