Brug ferien på oplevelser

Verdens største online-rejsebureau Expedia, der hvert år sender mange hundredetusinde mennesker på ferie, har sammensat en liste over de kulturoplevelser, som du bør overveje at sætte kursen mod denne sommer. På listen, som kommunikeres ud til rejsende i hele verden, er der også dansk islæt – Roskilde Festival er nemlig med blandt de sommeroplevelser, Expedia fremhæver som de bedste og mest interessante i Europa denne sommer.

Skal du på ferie i Europa er der rig mulighed for at gøre andet end bare at dase ved poolen eller strandkanten. I hele Europa afholdes der store og små begivenheder, festivaler og byfester som kan give prikken over i´et rent oplevelsesmæssigt.

"Nye opdagelser og oplevelser er, hvad der gør rejser så tiltalende. Som passioneret rejsende selv, ønsker vi at hjælpe andre til at opdage nye oplevelser eller nye måder at se et velkendt sted. Vi vil løbende komme med  forslag og ideer til nye rejseoplevelser på tværs af vores hjemmesider, Facebook-sider og på Youtube,” lyder det  fra Charlotte Gogstad, der er ansvarlig for Expedia i Norden.

Expedia.dk har samlet de bedste bud på en oplevelsesrig sommer – se dem her:

Musik

Storbritannien – intet mindre end fire legendariske musikfestivaler: The Festival Scene (Newport, Isle of Wight, 22.-24. juni), T in the Park (Kinross-shire, Skotland, 6.-8. juli), V Festival (Chelmsford /Staffordshire, 18.-19. august) og Reading/Leads Festival (24.-26. august). Hvis du er på udkig efter en unik og uforglemmelig sommeroplevelse, så sæt hele ferien af til rundrejse i Storbritannien og besøg alle fire festivaler.

Danmark (Roskilde) - Roskilde Festival (5. juli til 8. juli, varm-up fra 30. juni). Roskilde Festival er en af de største musikfestivaler i hele Europa og kan i år præsentere et imponerende program med mere end 150 kunstnere. De mange scener vil byde på alt fra hip-hop, schizo-pop, funk og rock fremført af både ukendte talenter og nogle af verdens mest etablerede kunstnere. The Roots, Bon Iver, The Cure, Bruce Springsteen og Björk er nemlig nogle af topnavnene, når de op mod 100.000 gæster og frivillige samles på Dyreskuepladsen i Roskilde. Foruden musikken er Roskilde Festival sprængfyldt med aktiviteter, fest og ballade. Deltag fx i det årlige nøgenløb og få mulighed for at vinde billetter til næste års festival.

Serbien (Novi Sad) - Exit Festival (12.-15. juli). Hvad der begyndte som en politisk protest er nu blevet til en af de største musikfestivaler i Europa. Exit Festivalen tilbyder musikelskere en enestående mulighed for at udforske den musiskalske undergrund samtidig med, at også Duran Duran, New Order, Plan B og Guns N' Roses lægger vejen forbi. Et gammelt fort fra 1700-tallet danner rammerne for festivalen. De gamle bygninger skaber en formidabel akustik og gør det muligt at afholde koncerter samtidigt, uden at lyden forringes eller overdøves.

Norge- Øyafestivalen (7. august). Øyafestivalen er en af ​​de største musikfestivaler i Norge. Foruden et imponerende musikprogram er festivalen kendt for sit miljøarbejde og målet om at være verdens grønneste festival.  Festivalen har vundet en lang række priser for sin miljøindsats.

Kultur

Tyskland (Berlin) - Christopher Street Day Parade (23. juni). I stort set alle større tyske byer kan du 23. juni deltage i Christopher Street Day, der er en festdag for bøsser, lesbiske, bi- og transseksuelle. Alle – uanset seksualitet – deltager i festlighederne. Forvent det uventede, når byerne indtages af drag-queens, regnbueflag og tusinder af mennesker, der fejrer mangfoldigheden.

Italien (Siena) - Palio di Siena (2. juli og 15. august). Det afholdes to gange om året og varer sjældent længere end 90 sekunder. Palio di Siena er et berømt hestevæddeløb, hvor jockeyerne uden saddel skal kæmpe for at blive siddende på hesten så længe som muligt. Traditionen stammer fra det 16. århundrede og er en vanvittig og fascinerende oplevelse.

Spanien (Bunol) - La Tomatina (29. august). Har du virkelig levet, hvis du ikke har leget madkamp med mere end 100 tons modne spanske tomater? Svaret får du kun ved at besøge La Tomatine, der er kendt som verdens største madkamp og giver ”salsa” en helt ny mening.

Sport

Storbritannien- Henley Royal Regatta (27. juni – 1. juli). Henley Royal Regatta er uden tvivl den mest berømte regatta i verden og et af højdepunkterne i det britiske sommerhalvår. Over de fem dage lægger tusinder vejen forbi for at opleve de mere end 200 rokapløb. Flere af roerne deltager i OL i London senere på sommeren.

Belgien- Belgian Tour (29. juni – 1. juli). Elsker du gamle biler? Så tag til Belgien i slutningen af juni. Over en weekend kører et optog med gamle veteranbiler rundt i en af de skønneste regioner i Belgien.

Italien- GP Monza (9. september). Hvert andet år afholdes det traditionsrige motorgrandprix i Monza i Italien. Hvis du er til hestekræfter, nervepirrende hastighed og brølende motorer, bør du indfinde dig på Monza-banens langside sammen med de mange Ferrari-tilhængere, når løbet køres i september.

Mad

Storbritannien- Taste London (21. juni -24. juni). Storbritannien er bestemt ikke kendt for sin fremragende mad, men det kan måske ændre sig med Taste of London Festivalen. Over fire dage kan du i Regent’s Park nyde mad fra Jamie Oliver og andre af Storbritanniens bedste kokke.
Oplev også Billingsgate fiskemarked – se video her

Holland - Preuvenement Maastricht (23.-26. august). I slutningen af ​​august omdannes Vrijthof igen til en stor udendørs restaurant, hvor du kan opleve kulinariske smagsindtryk fra de mange stande og boder. Den gode mad og drikke suppleres af dejlig musik fra de mange optrædende kunstnere.

Belgien - Brusselicous (hele året). År 2012 er året for gastronomi i Bruxelles. Under navnet ”Brusselicious” sættes der fokus på de mange gode spisesteder i byen. Kør en tur i Brusselicous’ sporvogn, hvor du kører gennem den spændende by, mens der serveres lækker mad. Sporvognen har også specialture for eksempelvis chokoladeentusiaster.
Oplev også de bedste restauranter i byen på en guided tur

For mere information besøg Expedia.dkeller på www.facebook.com/expediadk

Expedia, Expedia.dk og Expedias fly-logo er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Expedia Inc. i EU og visse andre jurisdiktioner. Alle andre varemærker tilhører deres respektive ejere. ©2012 Expedia, Inc.

Brug ferien på oplevelser

Skrevet: 20.juni 2012