Expedia.dk: Nøgensolbadning og hajangreb deler vandene i ny global undersøgelse

Tyskerne er vilde med at solbade nøgne, italienerne er de mest solhungrende, og singaporeanerne er dem, der frygter hajangreb mest. Expedia.dk offentliggør i dag resultaterne fra en omfattende global undersøgelse om strandferie: Life’s A Beach Report 2012, der bl.a. afslører betydningen af pris, strandkvalitet, hajangreb og nøgensolbadning.

Vi elsker stranden – hos størstedelen af verdens rejsende er badeferie det foretrukne, når ferien skal bookes. Det viser resultaterne i den globale rapport Life’s A Beach 2012, som verdens største online-rejsebureau, Expedia, offentliggør i dag. Flere end 8.500 mennesker fra 21 lande har deltaget i undersøgelsen, der viser, at halvdelen af de adspurgte planlægger at tage på badeferie i løbet af de næste 12 måneder, og uanset om man er dansker, amerikaner eller japaner, så er det den samlede pris og strandens kvalitet, der afgør, hvilken destination, vi booker.

”Mens det ikke er overraskende, at pris og kvalitet har afgørende betydning for valget af feriedestination, så viser undersøgelsen også mere interessante forskelle mellem kontinenterne. 15 % af tyskerne er f.eks. meget interesserede i at solbade nøgne i modsætning til kun 1 % af japanerne, og befolkningerne i Singapore og Brasilien er meget opmærksomme på risikoen for hajangreb, mens italienerne stort set ikke bekymrer sig om det, før de springer i vandet,” siger Charlotte Gogstad, nordisk direktør hos Expedia.dk.

Eksempler på undersøgelsens resultater:

Stranden er og bliver favoritten
Flere end halvdelen (52 %) af de adspurgte planlægger en strandferie i løbet af de kommende 12 måneder, hvilket er en fremgang fra de 45 %, der rejste mod verdens strande sidste år. Gennemsnitslængden på den sidste strandferie er 7,7 dage, men der er en tendens til, at koreanerne, japanerne og singaporeanerne kun bruger en weekend på stranden.

  • Italienerne er de mest solhungrende og tilbragte gennemsnitligt 10,2 dage på stranden på deres sidste badeferie – danskerne brugte til sammenligning i snit 5,3 dage på stranden.
  • Blandt europæerne bekymrer italienerne (49 %) og spanierne (50 %) sig mest om afstanden fra feriedestinationen til lægebehandling, mens det for svenskerne (15 %) og danskerne (17 %) ikke er en stor bekymring.

Yndlingsaktiviteten er total afslapning
Afslapning, solbadning og svømning topper aktivitetslisten hos strandgæster fra de fem kontinenter, der er repræsenteret i Expedia.dks Life’s A Beach Report 2012. Canadierne (72 %) er vildest med afslapning, mens mexicanerne (79 %) hellere vil solbade, og tyskerne (82 %) foretrækker en tur i vandet.

  • Indere, singaporeanere og japanere har tilsyneladende mindst risiko for at udvikle hudkræft, i hvert fald viser undersøgelsen, at solbadning står lavt på deres aktivitetsliste.
  • Danskerne (19 %) kan godt lide at spise middag på stranden, men hvor koreanerne (49 %) er dem, der er mest interesserede i at spise raw food på strandferien, så er det ikke så interessant for danskerne (2 %).
  • Nordeuropæere er mest tilbøjelige til at bruge strandferien til forkælelse. Ferien skal nydes, og det kan ses på budgettet. Tyskere, nordmænd og danskere bruger nemlig generelt flere penge på deres ferie, end stort set resten af verdens lande – og kombinerer gerne rejsen med en tur i spa eller massage på stranden.

Tyskerne er vildest med nøgen solbadning
Af de adspurgte nationaliteter er tyskerne dem, der bedst kan lide at være nøgne, når de solbader. Hele 15 % af tyskerne har solbadet nøgne, mens 8 % af inderne, 6 % af danskerne og kun 1 % af japanerne har smidt tøjet for at solbade. Derfor er det måske ikke så overraskende, at tyskerne er de mest eventyrlystne – 23 % har tilbragt en dag med en fremmed på en strandferie i modsætning til 9 % af danskerne og 1 % af spanierne.

Mange frygter hajangreb
Hvert år bliver der på verdensplan indrapporteret færre end 100 ulykker med hajer. Alligevel er mange rejsende nervøse for hajangreb. 50 % af de rejsende overvejer risikoen for at møde en haj, når feriedestination skal bestemmes, og 68 % er bange for at svømme pga. hajer – i hvert fald en del af tiden.

Brasilianerne (70 %) og singaporeanerne (67 %) er de mest opmærksomme på risikoen for hajangreb, 34 % af danskerne overvejer risikoen, mens 44 % aldrig tænker over det. Italienerne er de mest afslappede, når det kommer til risikoen for hajangreb. Kun 3 % tænker altid på risikoen for at møde en haj, før de går i vandet.

Undersøgelsensmetode
Denne undersøgelse blev foretaget online af Harris Interactive på vegne af Expedia.com i perioden fra d. 14. februar–d. 21. marts 2012. 8.599 voksne på 18 eller ældre fra følgende lande deltog: USA (501), Canada (1249), Mexico (400), Argentina (312), Brasilien (308), Storbritannien (402), Tyskland (423), Frankrig (414), Italien (437), Spanien (418), Norge (300), Sverige (300), Danmark (300), Irland (300), Holland (300), Japan (429), Indien (438), Sydkorea (346), Singapore (321), Australien (400) og New Zealand (301). Denne online-undersøgelse er ikke baseret på stikprøver, og derfor kan et skøn over den teoretiske fejlprocent ikke beregnes. For en fuldstændig undersøgelsesmetodologi, herunder vægtning af variabler, kontakt venligst: lyh@primetime.dk.

Expedia, Expedia.dk og Expedias fly-logo er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende Expedia Inc. i EU og visse andre jurisdiktioner. Alle andre varemærker tilhører deres respektive ejere. ©2012 Expedia, Inc.

Expedia.dk: Nøgensolbadning og hajangreb deler vandene i ny global undersøgelse

Skrevet: 18.maj 2012