Expedias travel trend for januar viser: Danskerne drømmer om sol og strand, men booker europæiske hovedstæder

En eksotisk bounty-strand med en paraplydrink i hånden under den bagende sol. Danskerne drømmer sig mod varme eksotiske rejsemål, men ender med en forlænget weekend i én af Europas hovedstæder. Det viser en ny undersøgelse fra verdens største online-rejsebureau, Expedia.

Når det danske vintervejr er gråt og trist, drømmer danskerne sig mod eksotiske bounty-strande som f.eks. på De Kanariske og Baleariske Øer eller i Egypten og Thailand. Det viser helt nye tal fra Expedia, der har undersøgt, hvilke rejsedestinationer danskerne har søgt mest på, og hvilke de har booket i januar 2012. Og selvom vi drømmer os mod sol og varme, ender de fleste med at booke en weekendtur til en europæisk hovedstad.

”Det er meget interessant, at den destination, som danskerne søger mest på – De Karariske Øer – kun er det 17. mest bookede rejsemål. En årsag kan være, at man generelt bruger længere tid på at researche på sommerferiedestinationer, før man booker, mens en forlænget weekend i en storby ofte er en mere impulsiv rejse,” siger Charlotte Gogstad, Nordisk direktør hos Expedia, og fortæller, at mange allerede i januar begynder at kigge på sommerferierejser, mens de oftest ikke booker før marts eller april.

Udover De Kanariske Øer søger danskerne mest på New York og de Baleariske Øer, der blandt andet omfatter Mallorca, Menorca og Ibiza, mens top tre over de destinationer, vi booker, er London, New York og Paris. Måske skyldes det, at dankortet har glødet lidt for julerødt i december måned, eller at der ikke er så meget tilbage på feriekontoen, så man allerede er i gang med planlægningen af sommerferien - men ser man på Expedias top 10 over top søgninger og bookinger, er billedet det samme.  

”Listen over de 10 destinationer, som danskerne søger mest på er præget af de varmeste og mest eksotiske rejsemål som De Kanariske og Baleariske Øer, Egypten og Thailand, mens de på listen over top bookinger er erstattet af europæiske storbyer som Paris, Rom, Barcelona og Prag”, siger Charlotte Gogstad.

Undersøgelsen understreger, at der er stor forskel på hvilke rejsemål, vi søger på, og hvilke vi rent faktisk ender med at booke. Derfor tager Expedia udgangspunkt i faktiske bookinger, når de ser på travel trends.

Fakta:

 Top søgninger, januar 2012

Top bookinger, januar 2012

1.      De Kanariske Øer, Spanien

1.      London, England

2.      New York, USA

2.      New York, USA

3.      Baleariske Øer, Spanien

3.      Paris, Frankrig

4.      London, England

4.      Rom, Italien

5.      Jylland, Danmark

5.      København, Danmark

6.      København, Danmark

6.      Barcelona, Spanien

7.      Egypten

7.      Berlin, Tyskland

8.      Berlin, Tyskland

8.      Prag, Tjekkiet

9.      Dubai, Forenede Arabiske Emirater

9.      Dubai, Forenede Arabiske Emirater

10.  Phuket, Thailand

10.  Los Angeles, USA


Expedias travel trend for januar viser:  Danskerne drømmer om sol og strand, men booker europæiske hovedstæder

Skrevet: 8.februar 2012