Julen og nytåret fejres i New York

Juleferien begynder for alvor i morgen og igen i år vælger mange danskere at rejse væk i julen og nytåret. Men hvor rejser vi hen? Helt nye tal over faktisk bookinger fra Expedia.dk viser, at New York igen i år er danskernes foretrukne jule- og nytårsfavorit. Derudover er det rejser mod sol og varme og europæiske storbyer, der hitter.

Mange danskere ønsker sig væk fra flæskesteg og gaveræs og vælger derfor at tilbringe julen og nytåret uden for landets grænser. New York topper igen i år listen over danskernes mest populære rejsemål, men deruover er det især de sydlige himmelstrøg, der trækker, viser helt nye tal fra verdens største online-rejsebureau Expedia, der har analyseret faktiske bookinger for danske rejsende:

"Fourden at New York igen i år topper listen, så er det værd at bemærke, at det var en våd og kølig sommer i Danmark i år, og det er uden tvivl en af hovårsagerne til, at De Kanariske Øer er rykket så markant op ad listen. Danskerne søger simpelthen mod varmere himmelstrøg," siger Charlotte Gogstad fra Expedia.dk.

En varmere top 10

De Kanariske Øer er hoppet fra femtepladsen til andenpladsen på listen. Derved har solferien sendt Madrid fra andenpladsen til fjerdepladsen, mens tredjepladsen i år indtages af Paris, der er rykket op fra sidste års sjetteplads.

Foruden topscoren New York og De Kanariske Øer på andenpladsen, er det igen i år de europæiske hovedstader, der tiltrækker de rejseglade danskere. Men danskerne vil ikke længere til Bruxelles og Prag, der i år er røget ud til fordel for Lissabon og Amsterdam.

Danskernes mest populære rejsemål over jul og nytår 2010 og 2011:

Jul og nytår 2010

Jul og nytår 2011

New York, USA

New York, USA

Madrid, Spanien

De Kanariske Øer, Spanien

Rom, Italien

Paris, Frankrig

London, England

Madrid, Spanien

De Kanariske Øer, Spanien

London, England

Paris, Frankrig

Rom, Italien

Barcelona, Spanien

Barcelona, Spanien

Berlin, Tyskland

Berlin, Tyskland

Bruxelles, Belgien

Lissabon, Portugal

Prag, Tjekkiet

Amsterdam, Holland

 

Julen og nytåret fejres i New York

Skrevet: 22.december 2011