Danskerne er verdens bedste til at holde ferie

Den internationale analysevirksomhed Harris Interactive har forverdens største online-rejsebureau Expedia fortaget en omfattende analyse af rejsevanerne i 20 lande. Analysen viser, at danskerne er de ubetinget bedste til at holde ferie – vi er dem, der har flest feriedage, vi er hurtigst til at koble af, og så er vi dem, der mindst tjekker arbejdsmail på ferien. I den anden ende af skalaen finder vi lande som Japan, Indien og Sydkorea.

En repræsentativ gruppe af danskere i alderen 16-80 år er af analysevirksomheden Harris Interactiveblevet spurgt til deres ferievaner, antallet af feriedage m.v. Det samme er indbyggerne i lande som USA, England, Japan, Sverige, Norge, Italien, Indien og Australien.

Blandt de mest i øjenfaldne resultater er, at hele 80 procent af danskerne holder mere end 21 feriedage – med et gennemsnit på 30 dage. Det tal kan end ikke vores nordiske naboer i Sverige og Norge matche. Helt anderledes ser det ud i Japan, hvor hele 27 procent svarer, at de slet ikke holder ferie.

"Undersøgelsen viser, at danskerne er de allerbedste til at holde ferie. En ting er, at danskerne er blandt de indbyggere, der modtager flest feriedage fra deres arbejdsgiver. Noget andet er, at danskerne også benytter det i et omfang, der overstiger alle andre lande. Danskerne holder i gennemsnit 30 dages ferie årligt”, siger Charlotte Gogstad ansvarlig for Expedia i Norden.

Samtidig viser undersøgelsen, at danskerne også er de bedste til hurtigt at glemme arbejde og bekymringer og bare slappe af, når de er på ferie:

"62 procent af danskerne slapper af i det øjeblik, de tager på ferie, og blot 14 procent tjekker regelmæssigt deres mail eller telefonsvarer på ferien. I et land som Frankrig er det hele 56 procent, som ofte tjekker mail og telefon, mens næsten 40 procent af svenskerne skal bruge mere end et par dage, før de slapper helt af”, siger Charlotte Gogstad og fortsætter:

”Det er umiddelbart et sundhedstegn, at danskerne er så hurtige til at koble af og udnytter mest muligt af deres ferie. Det viser, at danskerne prioriterer privatlivet højt og sætter pris på at være sammen med familien. Og samtidig er det signal om, at danskerne ikke er dem, der er blevet hårdest ramt af den økonomiske krise, og derfor stadig har råd til at rejse”.

Gør som Danmark

Hos Expedia håber man, at flere nationaliteter vil gøre som danskerne, da det på alle måder er sundt at holde fri:

”Flere burde ret beset gøre som danskerne og bruge al den ferie, de har overhovedet kan. Det siger vi ikke bare, fordi vi lever af at sælge rejser, men fordi det beviseligt er sundt at holde fri. Det er sundt for kroppen og hjernen at slappe af. Og så er det selvfølgelig vores opgave som rejseoperatør at sørge for, at det er så nemt og enkelt som muligt at booke sin ferie, så den del ikke giver anledning til mere stress”, siger Charlotte Gogstad.

Udvalgte resultater fra undersøgelsen:

 • Danskerne modtager i gennemsnit 30 feriedage fra deres arbejdsgiver.
 • Svenskerne og nordmændene modtager i gennemsnit 25 feriedage fra deres arbejdsgiver.
 • Sydkoreanerne modtager i gennemsnit 10 feriedage fra deres arbejdsgiver.
 • Danskerne holder i gennemsnit 30 feriedage årligt.
 • Svenskerne og nordmændene holder i gennemsnit 25 feriedage årligt.
 • Sydkoreanerne holder i gennemsnit 7 feriedage årligt.

Tjekker du ofte arbejdsmail og mobil i ferien:

 • Konstant/Ofte: Frankrig 56 procent, Japan 54 procent, Danmark 14 procent.
 • Aldrig/sjældent: Danmark 86 procent, Tyskland 80 procent, Frankrig 44 procent.

Andre resultaterfra Expedias undersøgelse:

 • Europæerne har flest feriedage med 25-30 i gennemsnit per år.
 • Sydkoreanerne og japanerne har færrest feriedage – henholdsvis 10 og 11 dage årligt. Disse lande har også den største andel af ubrugte feriedage, henholdsvis 30 og 55 procent.
 • De mest almindelige grunde til ikke at tage bruge sine feriedage, globalt set, er 1) "dårlig planlægning" og 2) "ikke har råd til at holde ferie".
 • USA er det land, hvor de fleste mennesker siger, at de "ikke har råd til at holde ferie”.
 • Singapore er det land, hvor de fleste mennesker (32 procent) siger, at "dårlig planlægning" er dem væsentligste grund til ikke at holde ferie.
 • Indien er det land, hvor de fleste mennesker (20 procent) tror, ​​at arbejdsgiveren vil se det som en negativ ting, hvis de ansatte holder ferie.
 • Mere end halvdelen af ​​sydkoreanerne og italienerne tror, ​​at deres chefer ikke støtter dem i deres beslutning om at tage på ferie.
 • I alle lande, undtagen Sydkorea, er "badeferie" er den mest populære ferietype. Sydkoreanerne foretrækker "romantiske get-aways".

Analysemetode
Harris Interactive® udførte online-undersøgelsen på vegne af Expedia.com fra 19. september til 9. oktober i 2011 blandt et repræsentativt udsnit af beskæftigede voksne i alderen 18 + i USA, UK, Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien, Norge, Sverige, Danmark, Australien, Canada, Singapore, Japan, Indien, Sydkorea, Argentina, Brasilien, Mexico, Irland og Holland. Dataene er repræsentative for den samlede voksne befolkning i hvert enkelt land på baggrund af region, alder, køn, uddannelse, indkomst og tilbøjelighed til at være online.

Expedia er et registreret varemærke tilhørende Expedia, Inc. i Den Europæiske Union og visse andre jurisdiktioner. Alle andre varemærker tilhører deres respektive ejere. © 2011, Expedia, Inc.

Danskerne er verdens bedste til at holde ferie

Skrevet: 1.december 2011