Berlin er populær - også til jul - viser helt ny undersøgelse

Berlin er en af danskernes absolutte storbyfavoritter og en helt ny undersøgelse fra verdens største online-rejsebureau Expedia placere Berlin som nummer to over de mest populære storbyer for danskerne i december – målt på faktiske bookinger. En medvirkende årsag til populariteten er at byen fungerer som magnet for forfattere, kunstnere, designere og musikere, der hele tiden bringer ny energi til Berlins kulturelle scene som er i konstant udvikling.

 En helt ny undersøgelse fra Expedia.dk over faktiske bookninger placerer Berlin som nummer to lige i hælene på London i decembermåned. Det er samtidig værd at bemærke at Berlin bookingerne er steget med hele 25 procent sammenlignet med sidste år, for London er tallet 2 procent.

”Vi kan se på de faktiske bookinger at Berlin er ekstrem populær blandt danskerne og tendensen ser ikke ud til at stoppe, faktisk er Berlin en af de storbyer der procentuelt vokser allermest salgsmæssigt på Expedia.dk, mens eksempelvis London, der er nummer et på listen, ligger mere stabilt,” siger Charlotte Gogstad, ansvarlig for Expedia.dk, der vurderer at Berlins meget mangfoldige kulturliv er et af de helt store trækplastre for danskerne:

”Berlin har denne her helt særegne egenskab af store pompøse kulturoplevelser kombineret med masser af græsrods- og undergrundsinitiativer, hvor man kan komme helt tæt på kunstscenen og berlinerne selv, og det tiltaler rigtig mange. Og det adskiller Berlin fra mange andre storbyer.” siger Charlotte Gogstad

Danskernes december/julefavoritter målt på faktiske bookinger er:

London

Berlin

Hamburg

Paris

Budapest

New York

Barcelona

De kanariske øer

København

Miami, FL

For dig der står på tærsklen til en tur til Berlin eller dig der overvejer en forlænget weekend i den tyske metropol har Expedia.dk samlet en række opdaterede tips til en god start på din Berlin rejse.

Gør som de lokale og find de skjulte oplevelser:

 • Bordtennis ud og inde er et hit i Berlin. I offentlige parker og på barer har ”ping-pong” fået en sand revival. Expedia.dk har lavet en lille inspirerende video om Berliner fænomenet, se med her:  Expedia.dks YouTube-kanal
 • Begynd dagen med kaffe på Golgatha Beergarden i Kreuzburg, hvor mange lokale berlinerne hænger ud og nyder godt af den gratis internetadgang.
 • Søndagsbrunch er et centralt element i en tysk weekend og Restaurant 12 Apostel Savignyplatz  i Charlottenburg  tilbyder en af ​​de absolut  bedste brunch i byen.
 • Besøg Mauerpark loppemarked i historiske Prenzlauer Berg søndag eftermiddag.
 • Cookies Cream er en skjult perle i baghaven på Westin Grand og "Komische Oper", maden vegetarisk og er fremragende. I weekenden kan du feste videre på den tilstødende Cookies Club.
 • "Spindler & Klatt (Restaurant & Club) rammer meget præcist tidsånden i Berlin netop nu - beliggende i en gammel fabriksbygning bydes der på god mad hele ugen, gode DJs om aftenen og altid masser af spændende mennesker.
 • Berlin er en cykel venlig by, så lej en cykel og udforske byen som en lokal.

Beyond Bratwurst
Berlin restaurantscene byder på alt godt fra det moderne europæiske køkken til den traditionelle karry-pølse. Expedia kommer her med nogle meget enkle tips til gode områder og steder, hvor maden og oplevelsen går hånd i hånd:

 • Morgenmad på Van Loon, der er et historisk skib der ligger til kaj ved floden Spree – Husk en ordentlig trøje eller jakke – det kan være blæsende, men morgenmaden er fantastisk.
 • Restauranterne omkring Zionskircheplatz i Prenzlauer Berg byder på god mad til rimelige priser. Et godt sted at starte når du lige er ankommet til Berlin.
 • Solar (Restaurant & Club) - fantastisk beliggenhed med udsigt over Berlings hustage
 • Lavanderia Vecchia godt Berliner pizzeria i et tidligere vaskeri.
 • Karry pølsen – den er langt bedre end sit rygte, og i områder som Friedrichstrasse og Kurfuerstendamm / Bleibtreustrasse serveres den varm og god på de fleste gadehjørner.
 • Drik eftermiddagschampagne i Moet Champagne Bar i Galerie Lafayette i Friedrichstrasse, det er en oplevelse med alt fra fine fruer til unge studerende.

Husk også at købe et såkaldt Welcome Card det river ubegrænset rejse i Berlins metro, S-Bahn, bus og sporvogn system.

Se mere på Expedia.dks YouTube-kanal– på Facebookeller besøg www.expedia.dk

Berlin er populær - også til jul - viser helt ny undersøgelse

Skrevet: 22.november 2011

You might also like :