VACATION DEPRIVATION 2012

www.expedia.dk

Resumé af undersøgelsens resultater

 • På trods af den økonomiske situation prioriterer europæerne stadig ferie højt.
 • Med mellem 25-30 dages ferie hvert år i gennemsnit nyder europæere det største antal feriedage i verden, og vi holder fortsat al vores ferie - omkring 10 % af os planlægger endda at tage mere ferie i år end sidste år.
 • Asien har færrest feriedage, anført af Korea og Taiwan med 10 dage om året pr. medarbejder.
 • Sydkorea og Japan står for den største del af ubrugte feriedage, selvom de er nogle af dem, der får færrest - 7/10 for sydkoreanerne og 5/13 for japanerne.
 • I lighed med sidste år er det de italienske og japanske medarbejdere, der efterlader flest ubrugte feriedage - 8 hver. Dette er +1 ubrugt dag for italienerne og +2 dage for japanerne, men i Italien lader dårlig planlægning til at være den vigtigste årsag, mens den vigtigste årsag i Japan var økonomiske bekymringer.
 • Dårlig planlægning (19 %) og muligheden for at akkumulere feriedage (18 %) overgår i Europa økonomiske bekymringer (17 %) som de væsentligste årsager til ikke at bruge alle feriedage. I Italien er for sen planlægning af ferie den væsentligste årsag til ikke at tage al ferie, 26 % angiver dette som årsag.
 • Europæere er mindre tilbøjelige til at aflyse eller udskyde ferie end andre. Kun 37 % har gjort dette sammenlignet med mere end halvdelen af ​​dem uden for Europa (52 %).
 • Selv om brasilianerne nyder 30 dages ferie hvert år, er de også den nation, der er mest tilbøjelig til at tjekke arbejdsmail og telefon under et ferieophold med 66 %, der jævnligt tjekker arbejdet. I Europa tjekker mindre end en tredjedel af os regelmæssigt (sammenlignet med resten af verden, hvor 42 % regelmæssigt tjekker).

Vacation Deprivation - feriedage.jpg

SPOTLIGHT PÅ DANMARK

Danskerne er verdensmestre i afslappende ferie

At danskerne er verdens lykkeligste folkefærd, giver rigtig god mening, når man ser på en helt ny undersøgelse fra verdens største online-rejsebureau, Expedia. Vi holder det mest afstressende feriemix, vi er blandt de befolkninger på verdensplan, der holder mest ferie om året, og samtidig er vi hurtige til at glemme arbejdet og slappe helt af.

Danskerne er af OECD blevet kåret som verdens lykkeligste folkefærd hele to gange, og det er måske ikke så mærkeligt, når man ser på vores ferievaner. Vi er nemlig blandt de folkefærd i verden, der holder mest af vores ferie hvert år. 25 feriedage får vi årligt i gennemsnit af vores arbejdsgiver, og vi benytter feriedagene i et omfang, hvor ingen andre lande kan være med, viser en ny undersøgelse, Vacation Deprivation 2012, hvor Harris Interactive har undersøgt ferievaner over hele verden for Expedia. Helt anderledes ser det ud i Japan, hvor næsten en fjerdedel svarer, at de slet ikke holder ferie, og 40 pct. holder kun mellem én og ti dages ferie om året.

”Danskerne er blandt dem i verden, der holder mest ferie om året, og så ser det ud som om de har det bedste feriemix. 58 pct. foretrækker at tage en lang ferie i sommerperioden og flere kortere fordelt på resten af året, hvilket er betydeligt flere end i resten af verden, og det feriemix ser ud til at gøre det lettere for danskerne at fastholde lykken i årets kolde og mørke måneder. I vinterhalvåret søger danskerne i stor stil mod de varme og solrige destinationer som Thailand, og særligt i år, hvor det kun koster et par feriedage at få en lang juleferie, er det oplagt at gøre som danskerne og fordele ferien,” anbefaler Charlotte Gogstad, ansvarlig for Expedia i Norden.

Udvalgte resultater fra Vacation Deprivation 2012:

Danskerne er blandt dem i verden, der holder mest ferie

 • Danskerne modtager i gennemsnit 25 feriedage fra deres arbejdsgiver årligt
 • Svenskerne og nordmændene modtager i gennemsnit 25 feriedage fra deres arbejdsgiver årligt
 • Amerikanerne modtager i gennemsnit 12 feriedage fra deres arbejdsgiver årligt
 • Sydkoreanerne modtager i gennemsnit 10 feriedage fra deres arbejdsgiver årligt
 • Japanerne modtager i gennemsnit 13 feriedage fra deres arbejdsgiver årligt

 

 • Danskerne holder i gennemsnit 25 feriedage årligt
 • Svenskerne og nordmændene holder i gennemsnit 25 feriedage årligt
 • Amerikanerne holder i gennemsnit 10 feriedage årligt
 • Sydkoreanerne holder i gennemsnit 7 feriedage årligt
 • Japanerne holder i gennemsnit kun 5 feriedage årligt

Det ultimative feriemix er én lang ferie og flere korte om året
58 procent af danskerne foretrækker et feriemix af en lang og flere korte ferier om året. Det er markant højere end verdensgennemsnittet (31 pct.) og det europæiske gennemsnit (43 pct.).

Danskerne rejser mest med familie og børn
Danskerne er dem i Europa, der helst rejser med den nærmeste familie og børn. 58 % af danskerne har rejst med deres familie inkl. børn inden for det seneste år, og det tal er 38 pct. højere end det europæiske gennemsnit, og på verdensplan bliver vi kun overgået af befolkningen i Singapore (66 pct.) og mexicanerne (64 pct.).

Hvis vi kun kunne vælge én ferie, skulle det være 
66 pct. af danskerne foretrækker at rejse om sommeren, hvilket er 25 pct. højere end verdensgennemsnittet og 2 pct. højere end det europæiske gennemsnit.

Langt de fleste af de adspurgte nationer foretrækker at holde ferie om sommeren, bortset fra:

 • Malaysia: 51 pct. foretrækker foråret
 • Singapore: 31 pct. foretrækker vinterferie
 • Taiwan: 42 pct. foretrækker efterårsferie

Bakker din chef op om din ferie?
Nordmændene (86 pct.) og svenskerne (84 pct.) har de mest forstående arbejdsgivere, når medarbejderne skal holde ferie. Hos danskerne mener 56 pct., at deres chef bakker op om beslutningen om at tage ferie, mens 23 pct. faktisk ikke er klar over, om de har chefens opbakning.

Om undersøgelsen
Harris Interactive® udførte online-undersøgelsen på vegne af Expedia.com fra 13. september – 12. oktober 2012. 8.687 har deltaget i undersøgelsen, der er gennemført blandt et repræsentativt udsnit af beskæftigede voksne i aldersgruppen 16+ i følgende lande: USA, Canada, Mexico, Argentina, Brasilien, Storbritannien, Danmark, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Holland, Norge, Spanien, Sverige, Japan, Indien, Malaysia, Sydkorea, Singapore, Taiwan og Australien. Dataene er vægtet, så de er repræsentative for den samlede voksne befolkning i hvert land på baggrund af region, alder, køn, uddannelse, indkomst og tilbøjelighed for at være online.