VACATION DEPRIVATION 2012 tips

Hos Expedia brænder vi alle for rejser, men vores seneste Vacation Deprivation undersøgelse viste, at dårlig planlægning og økonomiske problemer gør det sværere for nogle af os at tage ferie - eller gør det sværere for os at koble af. Derfor vil vi gerne dele nogle tips til, hvordan du sikre dig, at du stadig kan få mest muligt ud af dine årlige feriedage.

Sparetips

  1. Vent ikke til sidste minut - i langt de fleste tilfælde går flypriserne op i stedet for ned.
  2. Vær den første, der hører om de nyeste tilbud og specialtilbud, ved at abonnere på vores e-mails og bliv fan af os på Facebook.
  3. Flyv tidligt - tidlige morgenflyvninger er ofte billigere, og der er mindre risiko for forsinkelser, men måske er det ikke det værd, hvis det betyder, at du ankommer udmattet og ikke rigtig kan nyde din første dag. Derfor er det ofte det hele værd at tage en overnatning på et lufthavnshotel før afrejse. Lufthavnshoteller tilbyder ofte meget konkurrencedygtige priser og betydelig rabat på deres sædvanlige takster, hvis du booker uden for de mest populære tider - så det kan stadig være billigere at bestille en ekstra hotelnat fremfor at flyve et par timer senere.
  4. Book sammen og spar - sidste år sparede Expedia.dk’s kunder over 1.000 kr. i gennemsnit ved at booke deres hotel og fly sammen. Og hvad mere er, at når du booker to væsentlige dele af din tur sammen, betyder det også, at du er omfattet af EU-direktivet om pakkerejser, så rejsebureauet har en forpligtelse til at tilbyde ekstra hjælp og sikring hvis f.eks. et flyselskab går konkurs. 
  5. Forretningshoteller er ofte billigere i weekenden, når forretningsrejsende er hjemme. Derfor er det værd at sammenligne priserne på forretningshoteller og ikke-forretningshoteller for at se, om du vil få et bedre tilbud på en weekend ved at bo på et business hotel - dette betyder ofte også, at faciliteter som swimmingpools og restauranter vil være mindre overfyldt.

Tips til planlægning

Planlægning fremadrettet hjælper ikke kun dig og din virksomhed til at planlægge udenom din fritid, så du er mindre tilbøjelige til at skulle afbestille, men det hjælper dig også med at spare penge.

  1. Ligesom dig, vil hoteller og flyselskaber gerne planlægge og have penge i lommen, så derfor vil de ofte opmuntre dig til at booke tidligt ved tilbud på forudbestilling.  
  2. Vacation Deprivation - tips - tilbud1.png
  3. Hvis du mener, der er en chance for, at du kan få brug for at annullere eller ændre din rejse, skal du sørge for at bestille en refunderbar flybillet og/eller hotel. Det kan koste lidt mere i første omgang, men det kan komme til at koste meget mere, hvis du har brug for at ændre fly.  
  4. Sørg for at have en rejseforsikring, der dækker ved ugunstige vejrforhold eller personskade i udlandet, for omkostninger til lægebehandling i udlandet kan være betydelige - især i USA. Udenrigsministeriet har en meget nyttig tjekliste for rejsende til udlandet på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/.  
  5. Hvis du kan være fleksibel omkring rejsedatoer, bør du overveje at rejse uden for sæsonen eller i lavsæsonen. 65 % af europæerne foretrækker at holde ferie om sommeren, så efterspørgslen er højere i denne periode, men rejser du lidt tidligere eller senere, kan du være heldig at undgå folkemængderne og samtidig spare penge. Det kan også gøre det lettere at tage fri fra arbejde, hvis du undgår at holde ferie på samme tid som alle andre.