Over en halv million danskere rejser til udlandet i julen

Over en halv million danskere rejser til udlandet i julen

Næsten hver syvende dansker planlægger en rejse til udlandet i forbindelse dette års jul og nytår. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Expedia.dk. Det er hovedsageligt storbyferie, der frister de rejselystne danskere, og det stemmer godt overens med bookingerne hos verdens største online-rejsebureau, Expedia. Her har danskerne nemlig London, New York og Berlin som deres foretrukne juledestinationer.   

Flere end en halv million eller næsten hver syvende dansker har i år planer om at pakke kufferten og drage mod udlandet over jul og nytår. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Expedia.dk. Ifølge undersøgelsen rejser de fleste danskere udenlands for at opleve noget nyt, og antallet af bookinger hos verdens største online-rejsebureau, Expedia, viser, at selvom London igen i år er danskernes julefavorit, så er årets top 10-liste over juledestinationer præget af mere eksotiske destinationer.   

”Sidste år bookede danskerne primært rejser til europæiske hovedstæder over jul og nytår. I år kan vi se, at danskerne søger længere væk og mod varmere destinationer, og det hænger sikkert sammen med, at juledagene i år falder så heldigt, at der kun skal et par fridage til en lang ferie,” siger Charlotte Gogstad, Nordisk ansvarlig hos Expedia og fortsætter.

”Samtidig er danskerne blevet mere eventyrlyste. Julen er jo normalt en meget traditionsbunden tid, men undersøgelsen viser, at de fleste danskere faktisk tager af sted for at opleve noget nyt – og det er der rig mulighed for i storbyerne, der emmer af liv og nye oplevelser, ” siger Charlotte Gogstad, Nordisk ansvarlig hos Expedia.

Rejser længere væk i år
Næst efter at opleve noget nyt, rejser danskerne til udlandet over jul og nytår for at komme væk fra kulden. Derfor er badeferie, efter storbyferier, danskernes foretrukne ferieform. En del danskere rejser også, fordi de er trætte af at holde jul og nytår i Danmark, mens en lille gruppe pakker kufferten for at slippe væk fra familien.

Og hvor sidste års top 10-liste over danskernes juledestinationer var præget af europæiske hovedstæder, så rejser vi længere væk i år. New York er sprunget fra en ottende plads og har forvist Berlin fra andenpladsen, mens De Kanariske Øer, København, Budapest og Rom er røget ud af listen til fordel for de mere eksotiske destinationer Bangkok, Florida Keys, Las Vegas og Orlando.

Danskernes top 10 over juledestinationer i 2012:    

 1. London
 2. New York
 3. Berlin
 4. Miami
 5. Dubai
 6. Paris
 7. Bangkok
 8. Florida Keys
 9. Las Vegas
 10. Orlando

Danskernes top 10 over juledestinationer i 2011:    

 1. London
 2. Berlin
 3. Paris
 4. Dubai
 5. Miami
 6. De Kanariske Øer
 7. København
 8. New York
 9. Budapest
 10. Rome

Udvalgte resultater fra undersøgelsen

Hvad er den primære grund til, at du rejser på ferie i forbindelse med den kommende jul og nytår?

 • For at besøge venner/familie (12 pct.)
 • Fordi jeg er træt af at holde jul og nytår hjemme (15 pct.)
 • For at komme væk fra min familie (3 pct.)
 • For at opleve noget nyt (26 pct.)
 • For at undgå at sidde alene derhjemme over jul og nytår (3 pct.)
 • Fordi, det er der, jeg kan få fri fra arbejde (12 pct.)
 • For at komme væk fra kulden (22 pct.)
 • Andet (6 pct.)

Om undersøgelsen
Undersøgelsen omhandler danskernes rejsevaner. Den er udarbejdet på baggrund af i alt 1.057 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er udarbejdet af Epinion for Expedia og er gennemført som en webbaseret undersøgelse på Epinions Danmarkspanel i perioden 30. oktober – 8. november 2012.