Amors pil rammer bedst i udlandet

Hver femte dansker har prøvet at have en ferieromance, og næsten hver tiende har oplevet, at en rejse har ført til et længerevarende forhold. Det viser nye tal fra en undersøgelse foretaget af Epinion for rejsebureauet Expedia.dk. Har du ikke planer om en udenlandsrejse, så fortvivl ikke. Alene ved at tale om rejser kan du gøre din udkårne blød i knæene. Derfor giver Expedia.dk romantiske rejsetips i forbindelse med valentinsdag.

Er du på udkig efter den eneste ene, skulle du måske overveje en rejse til udlandet. Her er der nemlig gode odds for at finde en kæreste. Ifølge en ny undersøgelse foretaget af Epinion for verdens største online rejsebureau Expedia har næsten hver tiende dansker mødt en kommende kæreste på en udenlandsrejse. Er man på udkig efter en kortvarig romance, så er der også grund til at pakke kufferten. Hele 25 % af de danske kvinder har haft en ferieromance, mens 15 % af de danske mænd har prøvet det samme.

”Når vi rejser, giver vi slip på hverdagens forpligtigelser og slapper af. Vi er ude af vores vante omgivelser, åbner vores sind og går på opdagelse. Derfor er vi som rejsende meget mere åbne overfor andre mennesker, og det fører ofte til nye bekendtskaber – også de mere romantiske af slagsen,” siger Susanne Svensson, nordisk marketingchef hos Expedia.   

Vi tænder på rejser – og lyver gerne for at imponere
Har du ikke en ferie i sigte, kan du i stedet prøve at vække interessen hos det modsatte køn ved at tale højt om dine tidligere udlandsrejser. Hele 25 % af danskerne har nemlig oplevet at været tiltrukket af en person pga. vedkommendes rejseoplevelser. Men træd varsomt med scorereplikkerne, hvis du slet ikke har rejst – især hvis du er mand. Hele 7 % af de danske kvinder tænder af på mænd, der aldrig har rejst. Måske af samme grund har 4 % af de danske mænd løjet om en rejse i forsøget på at imponere. Det tal er nu ikke ret højt sammenlignet med de italienske tilstande – hele 13,9 % af italienerne har løjet om en rejse for at gøre et godt indtryk i romantiske sammenhænge.

”Vores valg af rejser afspejler vores personlighed. Derfor er det ikke overraskende, at det noget vi kigger på, når vi skal se en potentiel partner an. Rejser er dog først og fremmest et godt samtaleemne, hvor man kan lære hinanden bedre at kende ved at fortælle om sine gode og sjove oplevelser fra udenlandsrejser,” siger Susanne Svensson, nordisk marketingchef for Expedia.   

Undersøgelsen fra Expedia viser da også, at rejser ligger højt på listen over danskernes foretrukne samtaleemner på første date. Har Amors pil først ramt, er der til gengæld næsten ingen grænser for, hvor langt danskerne vil rejse for deres udkårne. I undersøgelsen svarer 21 %, at de er villige til at tage en lang flyrejse på 10 timer eller mere for besøge deres elskede, mens hele 27 % ville rejse helt til Mars. Kun 11 % ville højst besøge en kæreste inden for Danmarks grænser, mens 3 % ikke vil forlade deres egen by for kærlighed.

Valentins-tips fra Expedia
Expedia har samlet nogle tips til romantiske destinationer, nu hvor valentinsdag er lige om hjørnet.  Disse rejsefif kan måske være starten på en ferieromance eller puste nyt liv i det faste parforhold. 

 

Tips til romantiske valentins-rejser

Det farverige Rio de Janeiro

Dans hele natten til de lokale sambarytmer: Slut dig til det berømte karneval, som i år foregår mellem den 1. og 4. marts. Der foregår en række festlige begivenheder rundt omkring i Rio de Janeiro i løbet af karnevalsugen, så du og din udkårne skal nok finde en god fest i den brasilianske metropol.

Man kan eksempelvis lade sig indlogere på Mercure RJ Nova Iguaçu Hotel i området Nova Iguacu, som ligger i den sydlige del af Rio de Janeiro. Priseksempel: Fra 6.600 kroner per person for tre overnatninger, 1.-4. marts i et dobbeltværelse inkl. morgenmad. Prisen inkluderer fly, hotel, skatter og afgifter.

 Den hippe metropol Berlin

Tag på Trabi-Safari: Tager du afsted med en eventyrlysten type, er et såkaldt Trabi-Safari en fantastisk og romantisk måde at se Berlin. En ”Trabi” er en klassisk østtysk familiebil, der blev opfundet under kommunistæraen, og i dag kan besøgende i Berlin tage på opdagelse i Berlins hyggelige gader og stræder i den historiske bil: http://www.expedia.dk/pub/agent.dll?qscr=tsdt&stat=5&ofid=16974

Prøv en tysk madklassiker: Efter en tur på berliner-safari kan man tage en tur forbi Konnopke´s Imbiss, der serverer den ultimative version af berlinernes gastronomiske favorit – currywurst.

Bo på Melía Berlin, som er et luksushotel, der ligger i rolige omgivelser i det hyggelige Mitte-distrikt. Priseksempel: Fra 3.280 kroner per person for tre overnatninger, 12.-15. februar i et dobbeltværelse inkl. morgenmad. Prisen inkluderer fly, hotel, skatter og afgifter.

Byernes by

Kulinariske oplevelser og madlavningskurser og det franske bageri Angelina: Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Paris blev kåret som Europas mest romantiske by i en europæisk Expedia-undersøgelse. Så hvilken by er mere perfekt til en romantisk sviptur? Og hvorfor ikke afprøve tesen og finde ud af, om det mon også er rigtigt, at vejen til din udkårnes hjerte går gennem maven?

Franskmændene er verdenskendte for deres evner udi det gastronomiske. Og i Paris har man muligheden for sammen med sin partner at lære at lave mad som en ægte franskmand og bagefter indtage sine frembringelser i fællesskab: http://www.expedia.dk/pub/agent.dll?qscr=tsdt&stat=5&ofid=17237

Fortsæt eventuelt den romantiske tur til det ærkeklassiske pariserkonditori Angelina, som er særligt berømte for deres dekadente desserter. Her skal din rejsepartner nok kunne finde noget, der falder i sin smag.

Vil man bo midt i Paris, tæt på Eiffeltårnet, kan man eksempelvis bo på Mercure Paris Centre Tour Eiffel. Priseksempel: 2.600 kr. per person for tre overnatninger, 12.-15. februar i et dobbeltværelse inkl. morgenmad. Prisen inkluderer fly, hotel, skatter og afgifter.

 

Klassikeren London

Eftermiddagste og madsafari: London er blandt topdestinationerne for de rejselystne europæere, og byen er altid et hit – også for de romantisk anlagte. Briterne er berømte for deres te, så hvorfor ikke prøve en omgang traditionel, engelsk afternoon tea i det engelske madmekka Fortnum & Mason? Prøv eventuelt en række udvalgte teer, sandwicher, scones og kager i stedets gallerirestaurant: http://www.expedia.dk/pub/agent.dll?qscr=tsdt&stat=5&ofid=5146

Og er man ikke helt mæt efter sin eftermiddagste, kan man bruge sin aften på besøge en hel stribe af Londons mest spændende gourmetrestauranter på et såkaldt ”Food Safari”, hvor man indtager en ret på hvert af de udvalgte spisesteder. Rund aftenen af med en cocktail på London Lounge, som er en af byens lækreste cocktailbarer: http://www.expedia.dk/pub/agent.dll?qscr=tsdt&stat=5&ofid=15880

Elsker man Londons historiske arkitektur, kan man vælge at bo på Think Tower Bridge, som er et populært hotel tæt på London City Hall, HMS Belfast og Tower Bridge. Priseksempel: 2.000 kr. per person for tre overnatninger i et dobbeltværelse inkl. morgenmad. Prisen inkluderer fly, hotel, skatter og afgifter.

Fakta

Det har danskerne oplevet på ferien
4 % procent har slået op med nogen/besluttet at slå op med nogen (3 % mænd, 5 % kvinder).
2 % har prøvet, at nogen har slået op med dem.
20 % har haft en ferieromance (15 % mænd, 25 % kvinder)
9 % har mødt nogen, hvilket har ført til et længerevarende forhold (10 % mænd, 8 % kvinder)
1 % af de danske mænd og 0 % af kvinderne er blevet medlem af ”the mile high club” (have sex på flyet)

4 % af mændene har løjet om en rejse i forsøget på at imponere nogen.
Kun 2 % af de adspurgte kvinder har gjort det samme.

Turn off/turn on
25 % af dansker har oplevet at været tiltrukket af en person pga. deres rejseoplevelser.
13 % af danskerne er blevet ”turned off” pga. de rejser en person har været på.
7 % af kvinder tænder af på folk, der aldrig har rejst. 4 % af mændene gør det samme.

Det taler kvinder mest om på første date
1. Arbejde (48 %)
2. Rejser (37 %)
3. Familien (34 %)
4. Musik (25 %)
5. Mad eller Film og TV (20 %)

Det taler mænd mest om på første date
1. Rejser (38 %)
2. Arbejde (35 %)
3. Familien (32 %)
4. Musik (24 %)
5. Mad (18 %)

To download this release, please click here:
image.gif FlightofFancy06_DK.jpg1.55 MB
pdf.gif Expedia - Amors pil rammer bedst i udlandet.pdf632.97 KB